Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Vozidla Toyota jsou proslulá kvalitou, pokročilými funkcemi a spolehlivostí. Mezi nimi je i jedna z legend s názvem 86. Pojďme si promluvit o vlastnostech sportovního vozu, jeho parametrech, konfiguraci a cenách.

Obsah recenze:

  • V souvislosti s ukončením výroby automobilů Scion se model vrátil do řad Toyoty.
    Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

    Karoserie vozu je vyrobena v provedení kupé, ale i přesto je uvnitř dostatek místa pro druhou řadu sedadel. Přední část modelu Toyota 86 je strohá a má masku chladiče ve spodní části nárazníku. Kolem mřížky je zvýrazněna černá plastová vložka. Po stranách nárazníku konstruktéři umístili další otvory pro přívod vzduchu k motoru, slouží také ke zlepšení aerodynamiky. Vložky do otvorů jsou vyrobeny z černého vysoce kvalitního plastu s vodorovnými deskami ve tvaru tesáku. Jsou zde také instalována mlhová světla založená na LED. Samotný přední nárazník Toyoty 86 zabírá celou přední část, od kapoty po spodní část, táhne se mírně dopředu a tvoří pokračování karoserie.

    Optika nové Toyoty 86 je vyrobena na základě LED, protáhlých od středu a kulatějších na boku. Bližší ke středu byla v optice vozu instalována denní světla a čočky byly umístěny na boku. Mezi optikou, na nárazníku je znak společnosti Toyota, se šířily pověsti, že výrobce plánuje změnit logo pro tento model, ale jak vidíte, designéři se rozhodli to nechat stejné.

    Kapota Toyota 86 je drsná a velká, přední část je skrytá za nárazníkem, čímž se snižuje pravděpodobnost otevření při rychlosti, boční kapota se stává zadkem blatníků, zatímco zakřivená část tyto blatníky opakuje. Boční strana Toyota 86 se ve srovnání s předchozí generací příliš nezměnila. Na předních blatnících jsou v horní části otvory pro přívod vzduchu zpod kapoty. Mírně pod znakem modelu 86 a opakovače směrových světel na podbězích kol vpředu.

    Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

    Díky zakřivenému tvaru karoserie u prahů od předního kola k zadní části je Toyota 86 ještě přísnější. Mezitím tyto křivky slouží ke zlepšení aerodynamiky. Boční zpětná zrcátka jsou stále umístěna na těle samotných dveří, horní část bude bezrámová, to znamená, že v kruhu nebude rám pro sklo. Zadní oblouky vyčnívají ze dveří a přenášejí aerodynamický tvar Toyotry 86 dozadu.

    Boční část je zvýrazněna značkovými koly z lehké slitiny na 17 ", za příplatek při nákupu bude možné nainstalovat stejné, ale na 18". Zadní část nové Toyoty 86 2017 je v každém detailu sportovní. Zadní optika LED zdůrazňuje styl vozu. Víko zavazadlového prostoru bylo rozšířeno, aby nahradilo spojler a zlepšilo aerodynamiku. Nárazník je také konvexní a ve spodní části je zvýrazněn velkým černým difuzorem s lištami, který snižuje turbulence. Na pravé a levé straně jsou viditelné chromované koncovky výfuku a ve středu zadní mlhové světlomety a opakovač zpětných světel.

    Střecha Toyoty 86 se nijak zvlášť neliší, ať už jde o panoramatickou variantu, či nikoli, výrobce zatím neuvedl. Nad zadním oknem konstruktéři umístili rádiovou anténu ve tvaru žraločí ploutve.

    Parametry nové Toyota 86 jsou:

  • délka 4234 mm;;
  • šířka 1775 mm;;
  • výška 1285 mm;
  • světlá výška 124,5 mm .;
  • rozvor 2570 mm.

S takovými rozměry je objem kufru 196 litrů, objem palivové nádrže 50 litrů, i když to pro sportovní vůz nestačí, dalo by se udělat více, protože budete muset doplňovat palivo častěji. Hmotnost Toyota 86 je malá, pouze 1258 kg.

Podle barvy karoserie Toyota nabídne kupujícímu:

  • Červené;
  • Černá;
  • modrý;
  • barva mokrého asfaltu;
  • ocel;
  • tmavě oranžová;
  • světle šedá.

Obecně se design ukázal jako docela dobrý, ale oproti předchozím modelům není žádný zvláštní rozdíl, dokonce ani stejný Scion FR-S. Fanoušci se nicméně mohou radovat, že sportovní série nebyla uzavřena, ale přešla z jedné podznačky na hlavní značku.

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Jak již bylo zmíněno, interiér modelu Toyota 86 je navržen tak, aby pojal pět cestujících včetně řidiče. Přední sedadla jsou podle očekávání vyrobena ve sportovním stylu, po stranách aerodynamická a elektronicky nastavitelná.

Přední panel Toyota 86 je opravdu dobře promyšlený a vysoce kvalitní. Do středu panelu designéři umístili multimediální systém založený na 7 "dotykové obrazovce. Rovněž umístil port USB 2.0, systém Bluetooth. Na stejné obrazovce se zobrazí navigační mapy a obrázky ze zadní kamery. Dva ventilační otvory jsou umístěny nad obrazovkou automobilu., Pod obrazovkou je ovládací panel pro ovládání klimatizace, vyhřívání sedadel a další funkce vozu. K dispozici je také nabíječka ve formě zásuvky a pro nabíjení z USB

portu Samotný panel Toyota 86 bude vyroben z vysoce kvalitního plastu a uprostřed bude potažen kůží. Kulaté větrací otvory s chromovaným lemem.
Lze říci, že se designéři pokusili spojit staré klasické technologie a nové Přístrojová deska modelu Toyota 86 byla vyrobena s klasickými ukazateli šipek a na pozadí byly umístěny dva malé monochromatické displeje s červeným podsvícením. Rychloměr, druhý pro měření ujeté vzdálenosti, ukazuje s stojící auto. U senzorů se šipkami stojí za zmínku také přítomnost teplotního senzoru, hladiny paliva.

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Volant Toyota 86 je sportovní, ve středu je emblém modelu 86, na volantu jsou tlačítka pro ovládání nabídky, výběr jízdního režimu a ovládání dalších funkcí automobilu. Pokud je Toyota 86 vybavena automatickou převodovkou, za volantem jsou pádla řadicí páky. Samotný volant je potažen kůží, což bude příjemné při jízdě na dlouhé vzdálenosti.

Většinou vidíte, že design interiéru používá kulaté tvary dílů nebo zaoblené. To je patrné zejména u řadicí páky, dokonce i tlačítka pro výběr jízdního režimu jsou vyrobena v kulatém tvaru. Rukojeti vozu jsou dostatečně pohodlné, aby v případě nouze prudce trhly. Vnitřní obložení Toyota 86 bude standardní a bude v černé barvě. Materiál bude semišová látka. Výrobce zatím nebude nabízet další balíčky pro individuální přizpůsobení interiéru.

Z příjemného interiéru vozu Toyota 86 lze zaznamenat elektrická zrcátka, elektricky ovládaná okna, tempomat, vyhřívaná sedadla. Nemluvě o tom, že sportovní vůz je nabitý mnoha funkcemi, ale inženýři se snažili zjistit nejnutnější věci.

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Navzdory skutečnosti, že Toyota 86 bude aktualizována, nedává výrobce z technických údajů moc na výběr. Pod kapotou sportovního vozu bude instalován čtyřválcový benzínový motor DOHC o objemu 2 litry, horizontální, 16 ventilů. Maximální točivý moment je 7000 ot / min.

Po instalaci do dvojice mechanických šestistupňových převodovek ECT-i s motorem automobilu bude výkon Toyota 86 činit 205 koní, s automatickou šestistupňovou převodovkou ECT-i – 200 koní. S mechanikou bude zrychlení na 100 km / h trvat 7,6 sekundy a automatická převodovka – 8,2 sekundy. Maximální rychlost Toyota 86 s manuální převodovkou bude 225 km / h, s automatickou – 209 km / h.

Jaké budou další technické parametry Toyota 86 v nové karoserii, bude možné zjistit do konce roku, to je pak, že vůz vstoupí na evropské trhy.

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Pohodlí a exteriér vozu Toyota 86 je jedna věc, ale bezpečnostní systémy jsou druhá a důležitá věc. Airbagy vozu budou instalovány na volantu a na předním panelu na straně spolujezdce. Budou také instalovány boční hlavové airbagy, které chrání před bočním nárazem.

Adaptivní tempomat usnadňuje ovládání při jízdě na dlouhé vzdálenosti nebo v dopravní zácpě. Systémy ABS a ESP se staly standardem pro moderní automobily. Abychom pomohli řidiči Toyota 86, je nainstalován stabilizační systém vozidla. Pokud jde o brzdy, ventilované kotoučové brzdy jsou instalovány vpředu a vzadu.

Nelze říci, že bezpečnostní systém Toyota 86 se liší od ostatních sériových automobilů. Stejné systémy a parametry jako ostatní vozidla Toyota.

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017

Recenze nového sportovního vozu Toyota 86 2017